Over Angelique


Brief van Angelique

Welkom op mijn website!

 

Ik zal mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Angelique Breevoort en ik ben geboren in 1967. Ik ben al een hele poos gelukkig getrouwd met mijn lieve man Henk. Samen hebben wij een prachtig mooie dochter Fay. Zij betekend alles voor mij, ons. 

 

In 2008 ben ik chronisch ziek geworden. Al snel bleek dat alles wat ik daarvoor gewoon deed, dat ik dat niet meer kon. Ik moest steeds meer laten. Uiteindelijk heb ik mijn leven anders ingericht. Ik heb altijd pijn, voel mij niet lekker en kan niet meer zelf eten. Ik heb daarom sondevoeding. Een pej-sonde. Die houdt mij op de been. Ik draag een rugtas zodat de voeding druppelsgewijs in mijn buik kan lopen. Ik heb veel minder energie dan vroeger en moet goed opletten hoe ik alles in plan. Ondanks alles voel ik mij gelukkig. Wij hebben samen op deze manier mijn ziek zijn ingepast. Dankbaar dat wij van elkaar mogen genieten, dat wij samen  zijn.

 

Alles bij elkaar maakte dat ik mij beperkt voelde. Veel minder energie en veel meer thuis zitten. In 2010 gaf iemand mij het advies om schilderspullen te kopen zodat ik mijn emoties op het doek kon zetten en mij op die manier zou kunnen uiten. Nooit had ik gedacht dat ik een wit doek kon vullen! Ik heb nooit les gehad en ben zelf aan de slag gegaan. Van het een kwam het ander. Ik kreeg positieve reacties. Mijn vriendin Anita is voor mij rond gaan bellen en heeft mijn eerste exposities geregeld. Dankzij haar heb ik mijn werk naar buiten gebracht.

 

Het schilderen geeft mij iets moois. Mijn emoties kan ik kwijt op het doek. Ik heb dankzij mijn schilderijen weer een lijn met de buitenwereld, ik doe weer een beetje mee! Als ik schilder voel ik mij ontspannen en vergeet ik even hoe ziek mijn lichaam is. Ik word een met mijn doek, de spatels en de verf. Het maakt mij blij! 

 

Ik hoop dat er af en toe een schilderij is wat mensen fascineert, wat ze een fijn gevoel geeft, een schilderij dat iets betekend. Een schilderij dat men aan wilt raken waar men een mee wilt zijn. Als dat lukt, als er af en toe iemand is die hetzelfde voelt als ik voelde tijdens het schilderen, dan heb ik het wat mij betreft goed gedaan.

 

Geniet! En voor vragen mag u mij altijd mailen,

 

Lieve groeten,

 

Angelique